+36 30 091 6535

4622, Komoró, Táncsics u. 10.

Balogh Therm

BIZONYTALAN?

Segítünk hogy jól dönthessen!

Gyakran ismétlődő kérdések

Nyílászáró csere előtt (de gyakran még utána is) rengeteg kérdés felmerül  ügyfeleinkben. Összegyűjtöttük azokat, amivel a leggyakrabban találkozunk. További kérdések esetén forduljanak hozzánk bizalommal!

Szeretnék nyílászárót cseréltetni - mit kell tennem?

Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken, hogy egyeztetni tudjuk a helyszíni felmérést. A helyszíni felmérés alapján készítünk egy árajánlatot, amely elfogadásával szerződéskötést követően végezzük el a szerződésben foglalt munkákat. A megrendelések gyártói visszaigazolása után a szerkezetek gyártásba kerülnek, ezért a nyílászárók paraméterein semmilyen módosítást nem áll módunkban eszközölni.

Nem szabvány méretűek az ablakaim. Mennyi a felára az egyedi méretre gyártásnak?

Műanyag nyílászáróink egyedi méretre gyártása semmilyen többletköltséggel nem jár. Árlistánk mérettáblán alapul, a méret növekedéssel arányosan növekszik a nyílászáró ára, de a nem szabvány méretek gyártásának nincs felára.

Telefonon kértem árajánlatot. Változhat-e az ajánlat összege a helyszíni felméréskor?

Röviden a válasz: igen. Telefonon illetve e-mailben előzetes árajánlatot tudunk készíteni, azokkal a paraméterekkel, amit Ön megad. A helyszíni felmérés során viszont kiderülhetnek olyan részletek, amelyekre Ön nem is gondol, illetve a helyszínen tudunk pontosítani minden méretet és tisztázni minden elképzelést.

Milyen hosszú a gyártási idő?

A fehér nyílászárók gyártási ideje kb. 3-4 hét, míg a színes nyílászáróké ettől hosszabb, 6-7 hét is lehet. A becsült gyártási idő csak irányadó, hiszen előre nem látható körülmények, illetve az adott szerkezet bonyolultságától függően (pl. alakos szerkezet, különleges szín vagy üvegtípus) előfordulhat, hogy a vártnál később készül el a rendelés.

Megrendeltem a nyílászárókat - mikor építik be?

Amint a megrendelt nyílászárók és opcionális kiegészítők hiánytalanul megérkeznek a gyártóktól, kollegánk felveszi Önnel a kapcsolatot a beépítés időpontjának egyeztetése okán. Amennyiben Ön már a szerződéskötés alkalmával jelezte, hogy a beépítést későbbi időpontban szeretné kérni, úgy módunkban áll a már megrendelt nyílászárókat akár 4 hónapig díjmentesen raktározni.

Változhat-e az ár szerződéskötést követően?

Nem. Amennyiben cégünket választotta nyílászárói cseréjéhez, szerződés kötést követően a megrendelés gyártásba kerül, és a szerződésben foglalt árak nem változnak. Természetesen ez abban az esetben is érvényes, ha az ügyfél által megjelölt későbbi időpontban kerül sor a nyílászáró cserére.

Több napos munkafolyamat - hogyan?

Egy komplett nyílászáró csere amely több szerkezetből áll, redőnyözéssel, párkányozással, falkáva helyreállítással akár több napot is igénybe vehet. Természetesen munkafolyamatot nem hagyunk befejezetlenül, tehát amelyik régi nyílászáró bontására sor került adott napon, annak helyére az új szerkezet is mindenféleképpen beépítésre kerül. A falkávák helyreállítása illetve a kiegészítők felszerelése történhet a következő napon napokon.

Hogyan készüljünk a nyílászáró cserére?

A bontással járó beépítés minden esetben porral és kosszal jár. A nyílászáró cserét megelőzően kérjük, hogy az adott helyiségben lehetőség szerint takarják le a bútorokat és egyéb eszközöket, illetve a cserélendő nyílászárók legalább 1 méteres környezetéből pakoljanak el, hogy kollégáink zavartalanul végezhessék a munkájukat.

Miért van szükség a toktoldóra?

Toktoldót használhatunk méretkülönbség esetén, illetve redőny vagy zsaluzia előkészítéséhez is. A toktoldó ugyanolyan műanyagból készül, mint a nyílászáró és a profillal kompatibilis. Színe és szélessége megegyezik az adott szerkezettel. Többféle magasságban elérhető, mindig a helyszín és az esetleges utólagos szigetelés a mérvadó a megfelelő méret kiválasztásánál.

Miért párásodik az üveg belül?

Annak, hogy az ablakok üvegein megjelenik a pára két fő oka van: az egyik, hogy túl magas a helyiség páratartalma, a másik pedig, hogy a pára mindig a leghidegebb ponton jelentkezik, jelen esetben az ablak üvegén. Mivel az új nyílászárók légzárása tökéletes, a fölösleges pára nem tud távozni úgy, ahogy a régi ablakok rossz illesztéseinél tudott, ezért értelemszerűen az üvegen fog lecsapódni.
Megoldás: a magas belső páratartalom csökkentése, elsősorban megfelelő szellőztetéssel, fűtéssel, és a gőzképződés csökkentésével. A megfelelő szellőztetés nem a résszellőző vagy bukó funkció használatát jelenti, hanem a napi minimum 3 alkalommal legalább 5-10 percre teljesen kinyitott ablakokkal való légcserét.

Miért párásodik az üveg kívül?

Manapság leginkább a 3 rétegű melegperemes távtartóval ellátott üvegekkel szerelt szerkezetek esetében jelentkező, teljesen természetes jelenség. Az ablakunk üvege a leghidegebb pont és a kinti hőmérséklet hirtelen felmelegedésével az üvegen csapódik le a pára. Ez annyit jelent hogy nem a külső környezetet fűtjük, tehát a belső hőmérséklet nem veszlik el az ablakunkon keresztül.

Miért párásodik az üveg úgy, hogy nem tudom letörölni róla a párát?

A letörölhetetlen pára az üveg közti párásodást jelenti, azaz az üvegrétegek között jelentkező jelenség. Ez garanciális probléma! Kérjük, amennyiben ilyet tapasztal az általunk beépített szerkezeteken, keressen bennünket a megadott elérhetőségeken.

Lehetséges-e télen a nyílászáró csere?

-10 ºC-ig garantált minőségben vállaljuk a nyílászárók cseréit.